П`ятниця, 22.11.2024, 18:43

Меню сайту
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 137
Хмарка тегів
Погода
Друзі сайту
AutoMash - все про автомобили
 

Більше наших друзів

Наша кнопка:
Цікавинки - знайдіть тут багато цікавих фактів
Код кнопки:

Статистика

Ваш IP: 18.226.17.210
Ваш інтернет браузер:


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Грудень » 31 » Продукти, корисні для серця
01:34
Продукти, корисні для серця
Здорова їжаНаш спосіб життя, в основі якого є нестача фізичної активності та незбалансованість раціону підвищує ризик розвитку багатьох захворювань серця. За словами дієтологів, можна виправити ситуацію, додавши до раціону десять продуктів, які є надзвичайно корисними для нашого серця. Отже, даними продуктами є:


ЗлакиЦільні злаки зменшують ризик виникнення інсульту, тому що клітковина, що міститься в них, бореться з підвищеним холестерином, інсуліном та цукром у крові. У результаті судини краще виконують свої функції. Дієтологи кажуть, що й простий овес володіє унікальними властивостями (у ньому містяться вітаміни, клітковина, марганець, селен, магній, бета-глюкан, що знижує холестерин). 

Оливки допомагають знизити тиск та ймовірність виникнення холестерину, а висока концентрація фенольних сполук прибере запалення, запобігатиме утворенню тромбів, до тогож вони містять велику кількість вітаміну Е і мононенасичених жирних кислот.

Риба за рахунок вмісту кислоти омега-3 знімає запалення та зменшує ймовірність утворення тромбів.

Зелені листові овочі контролюють кров'яний тиск, а вітаміни й мінерали оберігають нас від діабету та зменшують рівень гомоцистеїну - амінокислоти, яка, накопичуючись, шкодить внутрішнім стінкам артерії. 

Соя корисна завдяки вітамінам, протеїну, мінералам, що захищають від серцевих нападів й інсультів. Соєвий білок запобігає розвитку серцево-судинних недуг, знижуючи рівень тригліцеридів і холестерину.

Мигдаль відрізняється високим вмістом мононенасичених жирів, вітаміну Е, магнію, калію, білків і клітковини. 

Шоколад здатний покращувати роботу серця, за рахунок флавоноїдів він знижує прогресування атеросклерозу й ішемічної хвороби серця, регулює артеріальний тиск і відновлює активність тромбоцитів, від яких залежить згортання крові.

Також корисними для серця є помідори (у них багато вітаміну А і С), голубика (присутні антиоксидант антоціан, клітковина, вітамін С), яблука (запобігають зворотньому всмоктуванню). 
Категорія: Здоров'я та медицина | Переглядів: 4066 | Додав: petro | Теги: здоров'я, здоров'я серця, корисно, здорове харчування, Серце | Рейтинг: 0.0/0
Подібні цікаві статті:


Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]