Оливки допомагають знизити тиск та ймовірність виникнення холестерину, а висока концентрація фенольних сполук прибере запалення, запобігатиме утворенню тромбів, до тогож вони містять велику кількість вітаміну Е і мононенасичених жирних кислот.
Риба за рахунок вмісту кислоти омега-3 знімає запалення та зменшує ймовірність утворення тромбів.
Зелені листові овочі контролюють кров'яний тиск, а вітаміни й мінерали оберігають нас від діабету та зменшують рівень гомоцистеїну - амінокислоти, яка, накопичуючись, шкодить внутрішнім стінкам артерії.
Соя корисна завдяки вітамінам, протеїну, мінералам, що захищають від серцевих нападів й інсультів. Соєвий білок запобігає розвитку серцево-судинних недуг, знижуючи рівень тригліцеридів і холестерину.
Мигдаль відрізняється високим вмістом мононенасичених жирів, вітаміну Е, магнію, калію, білків і клітковини.
Шоколад здатний покращувати роботу серця, за рахунок флавоноїдів він знижує прогресування атеросклерозу й ішемічної хвороби серця, регулює артеріальний тиск і відновлює активність тромбоцитів, від яких залежить згортання крові.
Також корисними для серця є помідори (у них багато вітаміну А і С), голубика (присутні антиоксидант антоціан, клітковина, вітамін С), яблука (запобігають зворотньому всмоктуванню).